Бизнесменът Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ Джо Байдън, ще

...
Бизнесменът Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ Джо Байдън, ще
Коментари Харесай

Хънтър Байдън се явява пред съда на 11 януари

Бизнесменът Хънтър Байдън, синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, ще се яви на 11 януари 2024 г. във федералния областен съд в Лос Анджелис, щата Калифорния, по делото за укриване на налози за 1,4 милиона $, оповестява " Блумбърг ".

Очаква се да пледира " почтен " по последните федерални обвинявания, като неговият юридически екип се аргументира в интерес на предходна договорка, подписана с прокурорите по отношение на данъчни обвинявания и обвинение за оръжие, което по-късно се разпадна в съда.

Миналата седмица юристите на Хънтър Байдън подадоха четири обособени молби за отменяне на обвиняванията за оръжие, повдигнати от специфичния прокурор Дейвид Уайс.

Байдън също е изправен пред апели от републиканците в Камарата на представителите да свидетелства при закрити порти за предишните си задгранични бизнес покупко-продажби. В същия ден, в който Байдън трябваше да даде показания, той организира конференция на Капитолийския рид, където още веднъж отхвърли обвиняванията в корупция и упрекна републиканците, че са употребявали предишното му пристрастяване и финансови неточности, с цел да нападат татко му. Вместо това Хънтър Байдън упорства за обществено чуване.

Припомняме, че това е второто наказателно дело, което специфичният прокурор Дейвид Уайс заведе против предприемача.

Обвиненията обгръщат девет пункта, включително неплащане на данъци; и подправена или лъжлива данъчна декларация.

Случаят беше покрай разрешаване през юли, когато съглашението за признаване на виновността се провали. Новото данъчно дело произтича от доходоносните задгранични бизнес покупко-продажби на Хънтър, които са в центъра и на разследването на републиканците за импийчмънт на Джо Байдън.

През октомври, той се разгласи за невинен по федералните обвинявания за нелегално владеене на оръжие.

Той бе обвинен в неистина при закупуване на револвер през 2018 година, който е държал към 11 дни. Тогава е бил подвластен от опиати, само че е излъгал за това при попълването на нужните документи.

Може да получи до 25 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен в евентуален правосъден развой през 2024 година

В края на септември той разгласи, че ще съди Руди Джулиани и неговия юрист за хакерска офанзива за кражба на персоналната му информация. Той твърди, че двамата са отделили години, с цел да извършат атаките срещу него.

Това се случва, докато президентът води акция за втори мандат в Белия дом. 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР